Siirry sisältöön
Itämerihaaste

Itämerihaaste kasvoi kahdella osaajalla

Itämerihaaste on kasvanut kevään aikana. Suunnittelijana aloittanut Saana Helmi vahvistaa tiimin viestintää ja korkeakouluharjoittelija Noora Nest tuo osaamista muun muassa toimenpideohjelman selvitystyöhön. Lue kaksikon esittelyt alta.

Saana Helmi aloitti suunnittelijana huhtikuun alussa. Hän keskittyy Itämerihaasteen viestinnän kehittämiseen. Saana on koulutukseltaan viestintätieteiden maisteri, ja hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa ympäristöjärjestössä ja viestintätoimistossa. Pitkään Helsingissä asunut Saana on uuden työn myötä paluumuuttanut Turkuun.

– Itämerihaasteen viestintä on kiinnostava ja haastava yhdistelmä sidosryhmä- ja kaupunkilaisviestintää. Itämeren tilan parantaminen koskettaa kaikkia yhteiskunnan toimijoita, joten pidän viestintää erityisen tärkeänä osana toimintaamme. Sen avulla voidaan lisätä ymmärrystä ja syventää yhteistyötä.


Noora Nest aloitti huhtikuussa korkeakouluharjoittelijana. Nooran tehtäviin kuuluu Turun Itämeripäivän 2024 suunnittelu ja koordinointi sekä Itämerihaasteen toimenpideohjelman eri selvitystyöt. Hän osallistuu myös Itämerihaasteen viestinnän toteuttamiseen. Meren läheisyys ja opinnot ovat houkutelleet Nooran Tampereelta Turkuun. Nyt hän on maantieteen maisteriopinnoissaan loppusuoralla ja keskittyy merellisiin teemoihin myös opinnäytetyössään. Vapaa-ajallaan Noora tanssii ja nauttii luonnosta.

– Minulle on tärkeää tehdä merkityksellistä työtä, jossa pääsen vaikuttamaan maapallomme hyvinvointiin. Opintojeni loppupuolella minua on alkanut kiinnostamaan meret ja merten kestävä käyttö, joten harjoittelu Itämerihaasteessa sopii minulle kuin rakkolevä Itämereen! Minusta on hienoa päästä mukaan edistämään konkreettisia Itämeritekoja.