Siirry sisältöön
Itämerihaaste

Itämerihaaste organisaationa

Turun pormestari Minna Arve ja Helsingin pormestari Juhana Vartiainen toimivat työn tukena. Itämeri ja sen tilan parantaminen on vahvasti osana kummankin kaupungin strategiaa.

Itämerihaasteen työtä ohjaa kaupunkien yhteinen työvaliokunta, jonka puheenjohtajina toimivat Turun kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki ja Helsingin kaupungin ympäristöjohtaja Esa Nikunen. He toimivat kaupunkien yhteyshenkilöinä ja tukevat päivittäistä itämerityötä kaupungeissaan. Itämerihaasteen työvaliokuntaan kuuluvat heidän lisäkseen:

Vs. Ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio Turun ympäristötoimialalta

Kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen Turun konsernihallinnosta

Yksikön päällikkö Katariina Serenius Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta

Tiimipäällikkö Jari-Pekka Pääkkönen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta sekä

Erityissuunnittelija Outi Jäppinen Helsingin kaupunginkansliasta.

Itämerihaasteen koordinaattorit, Outi Seppälä Helsingissä ja Natalie Helenius Turussa, vastaavat Itämerihaasteen toteuttamisesta työvaliokunnan tuella. Koordinaattorit tukevat haasteeseen vastanneita tahoja ja vastaavat yhteistyöstä muiden Itämeri-toimijoiden kanssa sekä Itämerihaasteen viestinnästä ja näkyvyydestä. Lisäksi he vastaavat kaupunkien yhteisen toimenpideohjelman päivittämisestä, toteutumisen seurannasta ja osallistuvat toteutukseen tarvittavilta osin. Helsingissä Itämerihaasteen koordinaattorin työparina työskentelee ympäristösuunnittelija Milla Stenström. Turussa etenkin Itämerihaasteen viestinnästä vastaa suunnittelija Saana Helmi.

Helsingin ja Turun yhteisen toiminnan lisäksi molemmissa kaupungeissa toimii kaupungin sisäinen työryhmä, jossa toimenpiteistä vastaavat kaupunkien henkilöt keskustelevat ajankohtaisista aiheista ja raportoivat toimenpiteiden toteutumisesta. Ryhmien puheenjohtajina toimivat Esa Nikunen ja Olli-Pekka Mäki.