Siirry sisältöön
Itämerihaaste

Itämerihaaste on avoin kaikille organisaatioille

Kutsumme Itämeren alueen toimijat sitoutumaan lähivesien ja Itämeren suojeluun. Samalla kutsumme toimijat liittymään laajaan Itämerihaasteen verkostoon, jossa jäsenet jakavat tietoa, toteuttavat vesiensuojelutoimia ja oppivat yhdessä lähivesiemme paremmasta tilasta.

Itämerihaasteen luonteeseen kuuluu, että haasteen vastaanottaneet tahot sitoutuvat laatimaan oman Itämeren suojeluun tähtäävän toimenpideohjelmansa, joka sisältää vapaaehtoisia ja lainsäädännön vaatimuksiin nähden ylimääräisiä toimia.

Oman ohjelman pohjana voi käyttää Turun ja Helsingin kaupunkien toimenpideohjelmaa tai siihen voi vapaasti kehitellä omista lähtökohdista muita hyviä suojeluideoita.

Tee Itämerihaasteen sitoumus

Onko teillä jo valmiita ajatuksia, mitä voisitte tehdä Itämeren hyväksi? Hienoa! Täyttäkää Itämerihaasteen sitoumus vuosille 2024-2028.

Katso vinkkejä

Puuttuuko ideoita, mitä voisitte tehdä Itämeren hyväksi? Olemme keränneet vinkkejä sitoumuksen laadintaan eri toimijoille.

Mietitään yhdessä!

Kaipaisitteko ideoita tai apua? Ottakaa yhteyttä Itämerihaasteen koordinaattoreihin.

Yksityishenkilölle

Itämerihaasteen verkostoon voivat liittyä vain organisaatiot. Myös yksityishenkilöiden tuki Itämerelle on tärkeää. Katso mitä sinä voit tehdä Itämeren hyväksi.