Turun ammattikorkeakoulu
Turun ammattikorkeakoulun Itämeri-sitoumus.PDF
Itämeri-sitoumuksemme:
Rehevöitymisen hillitseminen:
Turun ammattikorkeakoulun Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä tutkii, kehittää, suunnittelee ja toteuttaa erilaisia vesiensuojelumenetelmiä, joilla vähennetään vesistöihin kohdistuvaa ravinnekuormitusta. Toiminta on jatkuvaa, mutta toiminnan painopisteet ja sijoittuminen ovat riippuvaisia saatavilla olevasta projektirahoituksesta. Erilaiset rehevöitymisen hillitsemisen toimenpiteet painottuvat kuitenkin Saaristomeren valuma-alueelle. Lisäksi Turun AMK edistää vesiensuojelutoimien käyttöönottoa moninaisten viestinnän, koulutuksen ja tiedon lisäämisen keinoin.
Haitallisten aineiden vähentäminen:
Turun ammattikorkeakoulu kehittää keinoja haitallisten aineiden vähentämiseen erityisesti kunnille ja kuntien yhtiöiden kuten jätevedenpuhdistamoiden käyttöön. Keinot liittyvät mm. Kemikaaliviisaiden hankintojen hankintakäytäntöjen kehittämiseen sekä haitallisten aineiden poistoon jätevesistä.
Turun ammattikorkeakoulu tarkastelee hankintojaan haitallisten aineiden näkökulmasta osana vähähiilisten hankintojen politiikkaa ja käyttää haitallisia aineita rajoittavia vaatimuksia/kriteereitä silloin, kun se on hankinnan näkökulmasta tarkoituksenmukaista, tavoitteena vähentää ja estää haitallisten aineiden kulkeutumista ympäristöön ja Itämereen.
Luonnon monimuotoisuuden lisääminen
Meriympäristöhankkeidemme päätavoitteena on turvata ja palauttaa meriekosysteemiä kohti hyvää ekologista tilaa, tuottamalla tietoa ja suojeluratkaisuja erityisesti uhanalaisille lajeille ja elinympäristöille. Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä jatkaa työskentelyä monimuotoisemman kaupunkiluonnon puolesta tulevien ja käynnissä olevien hankkeidensa kautta.
Turun ammattikorkeakoulu hankkii ja suojelee metsiä/ maa-alueita mahdollisine vesistöineen Varsinais-Suomen alueella ja siten turvaa ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta.
Merten kestävän käytön edistäminen
Tavoitteenamme on meriliikenteen, energiatuotannon, valuma-alueella tapahtuvien toimien, virkistyskäytön ja muun ihmisperäisen toiminnan paineiden ja suojelutavoitteiden yhteensovittaminen. Toimenpiteinä tuotamme suoraan hyödyntämiskelpoista tietoa, ja esitämme ja viemme kohti päätöksentekoa kustannustehokkaita ratkaisuja meri- ja rannikkoalueiden kestävän käytön edistämiseksi.
Yhteistyön ja osallisuuden lisääminen
Yhteistyön ja osallisuuden lisäämisen tavoitteena on lisätä vesiensuojelullista yhteistyötä organisaatioiden sisällä ja niiden välillä, lisätä tietoa parhaista käytännöistä ja tuoda Itämeren huomioiminen osaksi organisaation normaalia toimintaa. Teemme tiivistä ja konkreettista yhteistyötä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla alan tärkeimpien toimijoiden kanssa.
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.