Siirry sisältöön
Itämerihaaste

Itämeri-sitoumus

Liitymme Itämerihaaste-verkostoon vuosiksi 2024–2028

Tällä sitoumuksella organisaatiomme tunnistaa vastuunsa meren käyttöpaineiden ja meren tilan parantamisen yhteensovittamisessa. Haastamme itsemme ja organisaatiomme työhön terveen ja tuottavan Itämeren puolesta vahvistaaksemme yhteistä tunnetta lähivesiemme omistajuudesta ja vastuuta niiden hyvinvoinnista.
Vastaamme yhteiseen haasteeseen vapaaehtoisesti, tekemällä vesistöjen eteen enemmän, kuin mitä laki ja ydintoimintamme vaatimukset edellyttävät. Sitoudumme konkreettisiin toimiin vähentääksemme oman toimintamme aiheuttamaa kuormitusta lähivesiin ja Itämereen.

Organisaatiomme sitoutuu Itämerihaasteeseen ja

  • Toimimaan yhteisen vision edistämiseksi käynnistämällä yhden tai useamman, seuraaviin teemoihin liittyvän Itämeri-toimenpiteen, seuraavan 12 kuukauden kuluessa sekä täydentämään omaa Itämeri-toimenpideohjelmaa tämän jälkeen uusilla toimenpiteillä.

  • Raportoimaan Itämerityön edistymisestä Itämerihaasteen koordinaattoreille vuoden lopussa.

OHJE:
Sitoumukseen tarvitaan yhteyshenkilön tiedot, sekä tiedot konkreettisista Itämeri-toimenpiteistänne. Lomake on jaoteltu Itämerihaasteen teemojen mukaan. Toimenpiteet voi kirjata parhaiten sopivan teeman alle tai ladata erillisen tiedoston. Esim. jos organisaatiollasi on oma ympäristöohjelma, jonka osana Itämeri/vesiasiat ovat voit liittää sen lomakkeelle.

Organisaation tiedot

Yhteyshenkilön tiedot

+

Itämeri-toimenpiteemme, jotka aiomme toteuttaa kaudella 2024-2028

Sitoumuksen allekirjoitus