Siirry sisältöön
Itämerihaaste

Itämeri-toimijat etsivät yhteistyömahdollisuuksia Turun verkostotapaamisessa

Turussa Saaristomeren valuma-alueen toimijat tapasivat toisensa, jotta alueen Itämeri-yhteistyötä voitaisiin lisätä ja tehostaa. Keskustelu oli sysäys kohti tehokkaampaa suojelutyötä.   

Itämeren tilan parantamiseen tarvitaan yhteistyötä niin valtioiden, kaupunkien kuin alueellisten toimijoiden välillä. Järjestimme yhdessä Forum Marinumin kanssa verkostotapaamisen, jossa Saaristomeren valuma-alueen Itämeri-toimijat pääsivät keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista. 

– Olemme huomanneet, että paikalliset Itämeri-toimijat tarvitsisivat vapaamuotoisia kohtaamispaikkoja, joissa keskustelu on välitöntä, eikä tilaisuudessa ole liian tarkkaa ohjelmaa, sanoo Itämerihaasteen koordinaattori Natalie Helenius

Tapaamiseen osallistuivat Aurajokisäätiö, Valonia, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Centrum Balticum -säätiö, Pidä Saaristo Siistinä ry, Suomen Purjelaivasäätiö ja Kaarinan, Naantalin ja Turun kaupungit.  

Tapahtumassa kuultiin salamapuheenvuoroja, mutta pääpaino oli vapaassa keskustelussa. Toimijat keskustelivat muun muassa Saaristomeren tilasta, valuma-alueen vesiensuojelusta, Saaristomeren kestävän käytön kehittämisestä ja Euroopan Unionin Itämeren alueen strategian linkittymisestä paikallisiin toimijoihin. Myös kaupunkilaisten Itämeritietoisuuden kehittäminen, ympäristökasvatus ja Aurajoki-identiteetti herättivät keskustelua. 

Saaristomeren valuma-alueen Itämeritoimijoiden tapaamisessa syntyi lupaavan paljon keskustelua ja yhteistyöideoita. Osallistujat pitivät tapahtumaa hyödyllisenä alustana yhteistyön kehittämiselle ja koko valuma-alueen Itämeritoimien hahmottamiselle.  
 

Oletko Saaristomeren valuma-alueen Itämeri-toimija ja haluaisit olla mukana seuraavassa verkostotapaamisessa? Seuraava kokous järjestetään syksyllä 2024. Ota yhteyttä Itämerihaasteen koordinaattoriin Natalie Heleniukseen, natalie.helenius@turku.fi