Siirry sisältöön
Itämerihaaste

Itämerihaaste järjestää virtuaaliset aamukahvit, teemana sitoumuksien laatiminen ja päivittäminen

Huhtikuussa 2024 Itämerihaaste kutsuu kaikki verkostojäsenensä virtuaalisille aamukahveille sitoumuksien päivittämisen helpottamiseksi. Aamukahvilla voitte kysyä ja keskustella sitoumusten uusimisen käytännön asioista, Itämerihaasteesta, ja muusta mieltä askarruttavasta. Aamukahveja järjestetään kolmet erilaisilla painotuksilla, jonka lisäksi myös neljännet englanninkieliset toukokuussa kansainvälisille jäsenille.

Ilmoittaudu mukaan ja saavu linjoille oman kuuman kuppisi kanssa turisemaan! Olette tervetulleita osallistumaan mihin tahansa tilaisuuteen.

Itämerihaasteen perustaneet Turku ja Helsinki ovat päivittäneet oman Itämeri-sitoumuksensa, kun kaupunkien yhteinen Itämeri-toimenpideohjelma vuosille 2024-2028 julkaistiin tammikuussa.

Itämerihaasteen kauden 2024-2028 tavoitteita on kuusi ja ne kattavat Itämeren tilaan merkittävimmin vaikuttavia uhkia ja keskeisimpiä ratkaisuja: meren kestävän käytön edistäminen, roskaantumisen estäminen, haitallisten aineiden vähentäminen, luonnon monimuotoisuuden lisääminen, rehevöitymisen hillitseminen sekä yhteistyön ja osallisuuden lisääminen. Vuosittain kysymme, miten toimenpiteet ovat edenneet ja nostamme esille verkostojäsenten tekemää upeaa työtä Itämeren ja ympäristömme eteen.

Kiitos kun olette olleet mukana Itämerihaasteen verkostossa tekemässä tärkeitä toimenpiteitä Itämeren tilan parantamiseksi! Verkostoomme on liittynyt yli 330 jäsentä, jotka ovat sitoutuneet konkreettisiin toimenpiteisiin omissa organisaatioissaan.