Siirry sisältöön
Itämerihaaste

Itämeripäivän tunnelmia Turusta ja Helsingistä 31.8.

Itämeripäivää juhlittiin torstaina 31.8.2023 ympäri yhteisen meremme rantoja. Turussa ja Helsingissä sade ei haitannut lämmintä tunnelmaa – uusia oivalluksia ja kiinnostavia keskusteluita riitti.

Valtakunnallista Itämeripäivää juhlistetaan vuosittain elokuun viimeisenä torstaina. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietettiin viidettä kertaa.

Turussa vuoden 2023 ohjelma sijoittui Turun uudistuneelle kauppatorille, pääkirjastolle, Forum Marinumille ja Vesilaitosmuseolle Halistenkoskelle. Toteuttamassa ohjelmaa oli suuri joukko eri toimijoita. Kiitos jokaiselle päivään osallistuneelle!

Kaksi tanssijaa itämeripäivän 2023 tapahtumassa
Itämeripäivä 2023 Turku. Kuva: Tara Jaakkola

Turussa ohjelmassa oli muun muassa musiikki- ja tanssiesityksiä, tutkimustyöpajoja, museoiden avoimia ovia ja roskienkeruutalkoita. 

Helsingissä Helsingin ja Tallinnan pormestarit avasivat itämeripäivän kaupungintalolla John Nurmisen säätiön aamunavauksessa. Helsingissä oli mahdollisuus päästä tutustumaan tutkimusalus Arandaan pakkahuoneenlaiturilla. Laiturilla oli myös moni muu itämeritoimija esittelemässä toimintaansa.

Iso ja lämmin kiitos kaikille päivään osallistuneille! Juhlitaan jälleen ensivuonna Itämerta yhdessä elokuun viimeisenä torstaina, eli 29.8.2024 Siihen asti voidaan jokainen tahollamme tehdä tekoja Itämeren puolesta.