Siirry sisältöön sitemap
Itämerihaaste

Tule mukaan toteuttamaan Itämeripäivää Turussa 29.8.

John Nurmisen Säätiön lanseeraamaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina.

Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Lue päivän arvoista.

Turussa Itämerihaaste koordinoi päivän ohjelmatarjontaa. Koordinoinnin tavoitteena helpottaa toimijoiden välistä verkostoitumista keskenään, luoda tila päivän ohjelman ideoinnille ja vahvistaa viestinnällisiä mahdollisuuksia sekä päivän tavoitettavuutta. Itämerihaasteen kauden 2024-2028 yhtenä tavoitteena on lisätä sekä yhteistyötä toimijoiden kesken, että asukkaiden Itämeri-identiteetin vahvistumista ja merilukutaitoa. Itämeripäivän koordinointivastuu toteuttaa näistä tavoitteista molempia.

Onko sinulla Itämeripäivään tapahtumaa? Ota rohkeasti yhteyttä Turun koodinaattoriin Natalie Heleniukseen niin pohditaan yhdessä lisää!
Itämeripäivän tunnelmia kauppatorilla 2023. Kuvat: Tara Jaakkola
Itämeripäivän tunnelmia Forum Marinumilla 2023. Kuvat: Tara Jaakkola
Itämeripäivän tunnelmia Aurajoen yläjuoksulla Vesilaitosmuseolla 2023. Kuvat: Tara Jaakkola

Vuoden 2023 ohjelma sijoittui muun muassa Turun uudistuneelle kauppatorille. Lisäksi ohjelmaa löytyi Turun pääkirjastolta, Forum Marinumilta, Vesilaitosmuseolta Halistenkoskelta. Toteuttamassa ohjelmaa oli suuri joukko eri toimijoita. Ohjelmassa oli mm. musiikkiesityksiä, tutkimustyöpajoja, tutkimuslaitosten esittelyitä, museoiden avoimia ovia ja opastuksia sekä roskienkeruutalkoita. Turun Itämeripäivä näkyi seutusanomissa.

John Nurmisen säätiön viralliset Itämeripäivän sivut, josta löydät tietoa päivästä ja materiaalia: Itämeripäivä (itameripaiva.fi)

John Nurmisen Säätiön järjestämän vuoden 2024 Itämeripäivän kick-off tilaisuuden tallenne: Itämeripäivän kick-off kumppaneille 15.2.2024 (youtube.com)